Nieuwe aanwinst

Lameire investeert in de aankoop van een state-of-the-art funderingsmachine. Dit nieuwste model van de Bauer RG22 S kan nog diepere funderingen en beschoeiing uitvoeren. We willen met Lameire blijven een antwoord bieden op de uitdagingen van de toekomst inzake funderingen en beschoeiing. Deze nieuwe machine zorgt er voor dat we nog beter kunnen inspelen op de noden van onze klanten.


Nieuwe machine
De nieuwe machine is een Bauer type RG22 S, van Duitse makelij. De producent Bauer Maschinen, met vestiging in Schrobenhausen, specialiseert zich in funderingsmachines en is marktleider in soilmixmachines. Deze hoogtechnologische machine beschikt over grote hydraulische debieten om 4 verschillende technieken uit te voeren. Naast verbuisde boorpalen (ook met grote diameter) om secanspalenwanden te realiseren, kan de machine ook soilmixwanden tot 21m diep uitvoeren. Bovendien kan de Bauer RG22 S ingezet worden voor grondverdringende schroefpalen tot 22m diep.

Met deze investering van ruim 2 Mio € breidt Lameire zijn mogelijkheden uit qua diepte en komt er de nodige capaciteit bij om nog vlugger te kunnen inspelen op de noden van zijn klanten. Een vlotte opstart en tijdige oplevering van de werken is immers cruciaal bij funderingen en beschoeiing die steeds in het begin van de werkzaamheden worden uitgevoerd.
 

Project Agristo
Als vuurdoop werd de machine in januari voor het eerst ingezet op de werf van de nieuwe productiesite van Agristo in Wielsbeke. Daar worden 530 grondverdringende schroefpalen tot 14 m diepte in verschillende diameters uitgevoerd als fundering voor de waterzuivering. De funderingspalen zullen in totaal 11 watertanks, gaande van 50m³ tot 10.000m³ per tank ondersteunen. Daarna verhuist de machine naar Koksijde, voor de 2e fase van de funderingswerken voor het nieuwe politiehuis.